V kategórii surovín na báze srvátky je oveľa viac druhov mliečnych výrobkov ako len srvátkový bielkovinový koncentrát (WPC). Tieto suroviny sa značne líšia v obsahu bielkovín, popola a NPN a možno ešte viac v kvalite a stráviteľnosti. Vzhľadom na tieto veľké rozdiely v surovinách sú znalosti o rôznych výrobných procesoch a ich vplyve na zviera o to dôležitejšie.
Srvátkový permeát je vedľajším produktom výroby srvátkového bielkovinového koncentrátu (WPC). WPC v porovnaní so srvátkovým permeátom obsahuje viac bielkovín a výrazne menej NPN. Keď sa srvátkový permeát používa ako surovina pre prežúvavce, je dôležité kompenzovať rozdiel v úrovni živín inými surovinami. Keďže srvátkový permeát má tiež vyšší obsah popola je jeho chuť menej príťažlivá. Toto býva problém, najmä ak sa skrmuje mladým jahniatkam a teľatám tesne po kŕmení kolostrom (cca. v prvých 2 týždňoch života). Na etikete býva ťažké určiť, či mliečny výrobok obsahuje vysokokvalitné suroviny alebo lacnejšie materiály srvátkového typu, pretože všetky srvátkové suroviny sú často deklarované ako sušená srvátka. No medzi druhmi použitých srvátkových surovín môžu byť veľké rozdiely aj v ich stráviteľnosti a kvalite. V konečnom dôsledku sú to zvieratá, ktoré potvrdia, či je mliečny výrobok kvalitný alebo nie, z etikety to nie vždy býva možné vyčítať.